טיפ(ת) בריאות מבית מרכז רותם

(24/03/2018 09:31)

 

  • כשמרגישים ש"הולכים להיות חולים":

לוקחים 2-5 בצלצלים לבנים של הבצל הירוק (לפי גודלו של האדם, מילד עד מבוגר) ופרוסת ג'ינג'ר טרי באורך של כ-4 ס"מ וברוחב של לפחות 2 ס"מ, קוצצים הכל לחתיכות קטנות, ומניחים בקומקום חליטה. מוסיפים מים רותחים, ממתינים 10 דקות, ומתחילים לשתות כוס אחרי כוס, בהפרש זמנים של כחצי שעה בין כוס לכוס. מתכסים בשמיכה ומתחילים להזיע.....במידה ויש תחושת קור בגוף, ניתן להחליף את הג'ינג'ר הטרי בשלוש כפיות של אבקת ג'ינג'ר יבש.

 

  • שיעול עם ליחה לבנה או שקופה:

ניתן לחלוט כף טימין (קורנית) במשך 10 דקות, ולשתות.

 

  • שיעול חזק עם ליחה צהובה:

קוטפים עלים יפים של שסק, מורידים באמצעות סקוטשברייט את הקוצים הקטנים שבגב העלה ושוטפים את העלה. מבשלים את העלים בסיר עם מים למשך 15 דקות, ובתום הבישול מוציאים את העלים. מוסיפים למשקה מיץ מלימון שלם סחוט וכף דבש. שותים כוס כל חצי שעה-שעה.

 

  • שיעול קל וטורדני עם מעט או ללא ליחה:

לסחוט לימון שלם לתוך כוס מים רותחים ולשתות לאט לאט.

 

  • דלקות עיניים:

ניתן לחלוט פרחי קמומיל (עדיף לקנות את הפרחים המיובשים בשקית בחנות טבע ולא את התה המוכן), ולטפטף את החליטה כאשר היא מתקררת אל תוך העין באמצעות צמר גפן.

 

  • בחילות ואי נוחות בבטן (גם אצל תינוקות):

ניתן לחלוט זרעי שומר, פרחי בבונג וזרעי קימל. חצי כפית עד כפית מכל אחד מהרכיבים. לשתות את התה בהנאה.

 

  • נזלת וסינוסיטיס:

לחמם מלח גס בתנור / במיקרוגל / בטוסטר, להכניס את המלח לתוך גרב עבה ולהניח על האזור הבעייתי בפנים.